Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

«Υποχρεωτικές οι μάσκες σε κλειστούς χώρους» λέει τώρα ο Σωτήρης Τσιόδρας

Υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς τάχθηκε η πλειοψηφία της Επιτροπής των ειδικών, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, η Επιτροπή τοποθετήθηκε σχετικά με την ισχυρή σύστασή ή υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς και στις επισκέψεις σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους και κατά πλειοψηφία αποφάσισε να τηρείται ως υποχρεωτικό μέτρο η χρήση μάσκας σε χώρους όπως παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Ωστόσο, όπως τόνισε, εκτός από τη μάσκα σημαντικό ρόλο θα παίξουν η προσωπική υγιεινή των χεριών, η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση αντισηπτικών.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, το ζήτημα της χρήσης μάσκας υπήρξε από τα πλέον αμφιλεγόμενα, καθώς συζητήθηκε πολύ έντονα το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε προτρέψει τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν μάσκες, καθώς δεν έχει αποδειχτεί πως η χρήση της μειώνει την εξάπλωση του ιού και επιπλέον δημιουργείται μια «ψευδαίσθηση ασφάλειας», όπως είχε πει.
Μάλιστα όταν είχε ρωτηθεί για τη μαζική χρήση μάσκας στην Ασία, είχε πει πως αυτό είναι γενικότερη στρατηγική στην Ασία, αλλά «εμείς είμαστε θιασώτες της επιστημονικής αλήθειας». «Συνιστούμε να φορούν μάσκες προσωπικό και ασθενείς. Εκεί χρειάζονται περισσότερο. Αν όλοι τηρούσαμε τις αποστάσεις δεν θα είχε νόημα να φοράμε μάσκες. Επικοινώνησα με το ευρωπαικό κέντρο πρόληψης νόσων. Ο ΠΟΥ διαβεβαιώνει ότι οι μάσκες είναι κυρίως για το υγειονομικό προσωπικό και τους ασθενείς», είχε υποστηρίξει.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: