Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Μελισσίου (1-1)2-1. Που μυαλό για «γκέλα»...

Ένα πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις μέχρι το τελικό σφύριγμα, διεξήχθη χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Πέλλας. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας και Δόξα Μελισσίου πιστοποίησαν με το καλημέρα στο πρωτάθλημα τη φετινή δυναμική και τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους.
Η Δόξα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, κι όχι μόνο ευτύχησε να προηγηθεί με τον Χωραφά στο 3ο λεπτό, όταν με ατομική ενέργεια και πλασέ νίκησε τον Καμπαλή, αλλά είχε και τις ευκαιρίες στο πρώτο 25λεπτο που ήταν καλύτερη να πάρει ακόμη πιο σημαντικό προβάδισμα με τον Ζούζουλα, όταν αρχικά τον πρόλαβε με προβολή ο Πλιόγκας πριν σπρώξει την μπάλα στο άδειο τέρμα και λίγο μετά όταν με μακρινή εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Πέλλας.
Η Πέλλα που σ' αυτό το πρώτο διάστημα φαινόταν κάπως αποσβολωμένη, αντιλαμβανόμενη τι πήγαινε να της συμβεί, αντέδρασε ανακτώντας τα ηνία της αναμέτρησης, κι αρχίζοντας να δημιουργεί καταστάσεις και απειλές μπροστά στο τέρμα του Δεληχατζή, αρχικά με εκτέλεση φάουλ του Τανταλίδη που έδιωξε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Μελισσίου και λίγο αργότερα με τρεις πολύ επικίνδυνες επιθέσεις με τους Γάκη, Μπρατσούδη και Λιτοβολή με πολύ καλές προϋποθέσεις απέναντι στην ανοιχτή άμυνα των φιλοξενουμένων, που όμως δεν συνοδεύτηκαν από τις κατάλληλες τελικές και χάθηκαν άδοξα. Μια ακόμη ατομική ενέργεια και πάσα του Μπρατσούδη στον Σαμαρά, με τον τελευταίο να σουτάρει από καλή θέση εντός περιοχής, αλλά ο Δεληχατζής να είναι στην σωστή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα, καταγράφεται στις καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο. Κι έφτασε το 44ο λεπτό με την Πέλλα να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πρέτσι, ο Τανταλίδης με γυριστό σουτ εντός περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενουμένων στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, ήταν η επικίνδυνη κεφαλιά του Γκότση άουτ, μετά από καλή εκτέλεση κόρνερ του Χωραφά.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σχεδόν όπως τέλειωσε το πρώτο, αφού εκτός του πρώτου πενταλέπτου που οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις επιθέσεις χωρίς όμως κάτι ουσιαστικό, η Πέλλα κατάφερε την πλήρη ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τανταλίδη. Πέναλτι που κέρδισε ο Λιτοβολής σε «άτσαλο μαρκάρισμα από πίσω του Ξανθόπουλου»... Λίγο μετά ο Δεληχατζής κράτησε με διπλή σωτήρια απόκρουση όρθια τη Δόξα, όταν αρχικά έδιωξε την μπάλα σε σουτ του Γάκη, κι έπειτα σταμάτησε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή το μπάσιμο του Μπρατσούδη. Η Πέλλα που ήταν καλύτερη όσο περνούσε η ώρα έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία, με τον Δεληχατζή να λέει και πάλι όχι στο σουτ του Μπρατσούδη εντός περιοχής.
Η ευκαιρία όμως της αναμέτρησης και ίσως της χρονιάς ανήκε στη Δόξα με την συμπλήρωση περίπου μιας ώρας αγώνα, όταν μετά από ατομική ενέργεια και πάσα του Πισμισάκη, ο Χωραφάς κατάφερε μόνος ανενόχλητος και μια ανάσα από αντίπαλα δίχτυα, να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Πέλλας ψηλά άουτ!
Η άμεση απάντηση της Πέλλας ήταν μια επικίνδυνη κεφαλιά του Γάκη μετά από σέντρα-πάσα του Πολυχρονόπουλου, που έδιωξε με εκτίναξη ο Δεληχατζής δύσκολα σε κόρνερ. Και ήρθε το 70ο λεπτό για να αλλάξει τις αριθμητικές αλλά όχι και τις αγωνιστικές ισορροπίες του αγώνα όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, όταν ο Χωραφάς πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα σε μια εκδήλωση αντεπίθεσης για τους φιλοξενούμενους, πριν ο Πλιόγκας τον γκρεμίσει στο έδαφος και πάρει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και ταυτόχρονα τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Μοιραία η Δόξα που πήρε μέτρα στο γήπεδο και ψυχολογία, έψαξε πιο επιτακτικά την ισοφάριση, δοκιμάζοντας αρχικά μ' ένα δυνατό σουτ του Πισμισάκη με τον Καμπαλή να αποκρούει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ και λίγο αργότερα με δύο άστοχα σουτ του Χωραφά κι ένα του Ζούζουλα ψηλά άουτ.
Αυτή που έχασε όμως τις πιο κλασικές ευκαιρίες σ' αυτό το διάστημα για να «καθαρίσει» το παιχνίδι ήταν η Πέλλα παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα... Σε τρεις σχεδόν παρόμοιες περιπτώσεις, ο Γάκης από πλεονεκτικές θέσεις νικήθηκε από τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων(σε μία φάση μάλιστα, η μπάλα βρίσκει μετά από κόντρα το επάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και καταλήγει άουτ). Και σαν μην έφτανε αυτό, στο 89ο λεπτό «ήρθε κι έδεσε» και η δεύτερη αποβολή για την Πέλλα, όταν ο Γάκης τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κάρτα που όμως δεν είδε λίγο νωρίτερα ο Δουλκερίδης που έκοψε υποσχόμενη αντεπίθεση της Πέλλας στον χώρο του κέντρου, τραβώντας εμφανέστατα την φανέλα του Γάκη, με τον ρέφερι να υποδεικνύει μόνο το φάουλ. Κι ενώ γλίτωσαν την αποβολή οι φιλοξενούμενοι σ' αυτό το χρονικό σημείο, δεν έγινε το ίδιο και στο πρώτο από τα 7 λεπτά καθυστερήσεων που κρατήθηκαν από τον κ. Γιουματζίδη, όταν ο Τζάτσης είδε κι αυτός την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε επικίνδυνη προβολή στον τερματοφύλακα της Πέλλας.
Οι συγκινήσεις όμως στο παιχνίδι δεν τελείωσαν ούτε σ' αυτό το λεπτό... Στο τελευταίο των καθυστερήσεων με τους φιλοξενούμενους να έχουν βγει όλοι μπροστά για την ισοφάριση, σε απόκρουση-πάσα του Σιδέρη, ο Μπρατσούδης βρέθηκε σε μοναδικό και ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Δεληχατζή, ο οποίος τον ανέτρεψε εντός περιοχής, με τον κ. Γιουματζίδη να υποδεικνύει και το δεύτερο πέναλτι σήμερα υπέρ της Πέλλας! Και πάλι ο Τανταλίδης εκτελεστής για την Πέλλα, αλλά αυτή τη φορά νικητής ο τερματοφύλακας και καλύτερος παίκτης σήμερα του Μελισσίου που απέκρουσε στην αριστερή γωνία του διατηρώντας το 2-1... Άμεσα και το σφύριγμα της λήξης, με δίκαιο νικητή τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας.
«Εχθρός» του καλού το καλύτερο και σήμερα η καλή Δόξα, βρήκε απέναντί της τον καλύτερο Μέγα Αλέξανδρο. Δύο ποιοτικές ομάδες, δύο διαφορετικές αγωνιστικές προσεγγίσεις... Αν και συγκυριακά το παιχνίδι θα μπορούσε να πάει παντού, εντούτοις η συνολική εικόνα του αγώνα «δίνει» δίκαια νικήτρια την γηπεδούχο, που σε κομβικά χρονικά σημεία είχε το πάθος, την θέληση, την διάθεση και την παράσταση νίκης.
Οι αποφάσεις της διαιτητικής τριπλέτας των κ.κ. Γιουματζίδη Μ., Σίπκα Ι. και Τσαλκάνη Φ. μπορεί να φέρουν ενστάσεις από τις δύο ομάδες, αλλά η εικόνα μάλλον την δικαιώνει στις περισσότερες, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως αυτή του Δουλκερίδη που προαναφέρθηκε...
Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στους Γαλατάδες, ενώ το Μελίσσι υποδέχεται την Καρυώτισσα.
Λόγω τεχνικού προβλήματος το ωραίο γκολ του Χωραφά για την Δόξα, δυστυχώς δεν καταγράφηκε στο βίντεο του αγώνα. Οι ενδιαφέρουσες δηλώσεις των δύο προπονητών μετά το τέλος της αναμέτρησης, θα ανέβουν σε νέα ανάρτηση το μεσημέρι.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Καμπαλής, Καρατζιάς, Σιδέρης, Πλιόγκας, Πρέτσι, Γάκης, Τανταλίδης, Πολυχρονόπουλος, Λιτοβολής Δ.(Βουδούρης 65', Λυσίτσας 88'), Μπρατσούδης, Σαμαράς(Καμπούρης 72').
Δόξα Μελισσίου(Γυριχίδης): Δεληχατζής, Θεοδωρούδης(Βασιλειάδης 80'), Ξανθόπουλος(Σαρρής 87'), Βερβελές, Λιτοβολής Χ.(Σερέτης 40'), Τζάτσης Δουλκερίδης, Ζούζουλας, Χωραφάς, Πισμισάκης, Γκότσης.
Μια προσφορά

















 

Δεν υπάρχουν σχόλια: