Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Θαύμα: Βρέθηκαν εκπαιδευτικοί που έχουν ανοσία στον ιό!

Τι κι αν ψάχνουν φάρμακο, εμβόλιο και αντισώματα σε όλο τον κόσμο. Τι κι αν εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια χώρες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα, ως την Κούβα και τη Βενεζουέλα. Η απάντηση βρέθηκε εδώ, στην Κεντρική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στη Βέροια. Βρέθηκαν οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανοσία στον ιό!
Ας εξηγηθούμε όμως:
Όπως επισημαίνουν εκπαιδευτικοί (Ανεξάρτητος Συνδυασμός – Εκπαιδευτική Παρέμβαση) του ν. Ημαθίας, πρόσφατα εμφανίστηκαν τρία κρούσματα σε μαθητές σχολείου της Βέροιας. Έκλεισαν τα σχετικά τμήματα και τέθηκαν σε καραντίνα οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν σε αυτά. Όταν τα κρούσματα έγιναν πέντε, έκλεισε όλο το σχολείο και φυσικά θα έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι εκπαιδευτικοί.
Όλοι; Προφανώς όχι. Η λογική λέει πως πρέπει να εξαιρεθούν αυτοί που δεν κινδυνεύουν από τον ιό. Και ποιοι είναι αυτοί; Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν όχι μόνο σε εκείνο το σχολείο, αλλά και σε άλλα σχολεία. Αυτοί δεν μπαίνουν σε καραντίνα και διδάσκουν κανονικά στα σχολεία που παραμένουν ανοιχτά.
Το επόμενο βήμα είμαστε σίγουροι πως θα είναι η λήψη αντισωμάτων από τους συγκεκριμένους συναδέλφους.
Και επειδή θα βρεθούν κάποιοι δύσπιστοι που θα πουν πως αυτό γίνεται καθαρά για λογιστικούς λόγους και πως είναι ακόμη ένα δείγμα πως η κυβέρνηση, το υπουργείο και τα περιφερειακά τους όργανα μάς οδηγούν σε ανοσία αγέλης, απαντούμε: ντροπή!
Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Να ρισκάρουν οι κυβερνώντες τη μετάδοση και σε άλλα σχολεία; Μα αυτοί έχουν διατυπώσει και υπερασπιστεί τη θεωρία των τμημάτων-κλειστές κάψουλες. Δηλαδή ήταν μπούρδα αυτή η θεωρία; Όχι πείτε μας, έχουν δώσει τέτοια δείγματα;
Υστερόγραφο: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι είναι θετική στον ιό. Και εξαιτίας της όλοι στη Βουλή θα εξεταστούν... θα ελεγχθούν. Στα σχολεία όμως, όταν κάποιος εκπαιδευτικός από τον σύλλογο διδασκόντων βρεθεί θετικός, είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν να εργάζονται και δεν δικαιούνται εξέτασης.

Χρήστος Κάτσικας
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: