Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Κουτσούμπας: Καταψηφίζουμε όσους συνέβαλαν στο σημερινό έγκλημα

Για «στρατηγική σύμπλευση» Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του από την Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή την κατάθεση του ν/σ για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων που προσχεδίασαν το «έγκλημα» –όπως το χαρακτήρισε– για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, βάζοντας στο κάδρο και το ΠΑΣΟΚ (που έχει βάλει και αυτό το χεράκι του, όπως είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του).
Αναφερόμενος ειδικά στο επίμαχο ν/σ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι για πρώτη φορά καθιερώνεται η πτώχευση μισθωτών, αγροτών και ανέργων, ενώ έκρινε ως «προκλητικό και απαράδεκτο» το σημείο που αφορά την πληρωμή από πλευράς των ιδιοκτητών για το δικό τους σπίτι. «Κάνετε τους εργαζόμενους νοικάρηδες στα σπίτια τους», για τα οποία πληρώνουν τόσα χρόνια, είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.
Επίσης υπογράμμισε ότι με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, οι μισθωτοί μετατρέπονται σε δούλους των τραπεζών.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: