Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Με τις ψήφους της Ν.Δ. «δικαίωμα» όλων η πτώχευση

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον ο νέος πτωχευτικός κώδικας, καθώς υπερψηφίστηκε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις οφειλών, πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας», το οποίο ισοπεδώνει τη μεσαία τάξη αφήνοντας στο έλεος των τραπεζών, χωρίς καμιά προστασία πλέον, την κύρια κατοικία, και οδηγώντας σε εξαναγκαστική πτώχευση χιλιάδες μικρές ευάλωτες επιχειρήσεις.
Το ν/σ ψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών ήταν αυτός που έφερε το επίμαχο ν/σ στη Βουλή.
Ως γνωστόν, η πρόταση μομφής απορρίφθηκε χθες, με 158 ψήφους κατά και 133 υπέρ, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε σε υψηλούς τόνους στην επέλαση του κορονοϊού και στα ελληνοτουρκικά.
Οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο είναι προς όφελος των πολιτών και τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ποινικοποιεί τη φτώχεια και να υπόσχεται πως θα καταργήσει τον νόμο ως κυβέρνηση.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: