Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Μόλις δύο ομάδες του νομού με εγκεκριμένη αίτηση στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ!

Τελικά μόλις δύο είναι μέχρι σήμερα τα εγγεγραμμένα και με την «βούλα» αθλητικά σωματεία του νομού, με ελεγμένη και εγκεκριμένη αίτηση στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ. Με τις υπόλοιπες αιτήσεις, άλλες να βρίσκονται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο προεγγραφής, άλλες να μην έχουν προχωρήσει ακόμη σε οριστική υποβολή, κι άλλες μετά τον έλεγχο να παρουσιάζουν διάφορες εκκρεμότητες, οι οποίες θα πρέπει να διευθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου σύμφωνα με την παράταση που δόθηκε, κι αυτή η καταληκτική προθεσμία να αφορά όλες τις περιπτώσεις εκκρεμών ή ελλιπών αιτήσεων.
Συνολικά 83 ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία (ΕΠΟ) στην επικράτεια, έχουν πάρει την πολυπόθητη έγκριση και λογίζονται πλέον ως «νόμιμα» εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, κι απ' αυτά μόλις τα δύο είναι από τον νομό μας και την ΕΠΣ Πέλλας! Συνολικά σε όλα τα αθλήματα και τις ανάλογες ομοσπονδίες, έχουν εγκριθεί σύμφωνα με την αναρτημένη λίστα 1.056 αιτήσεις αθλητικών σωματείων.
Αυτά είναι,  ο Α.Σ. Γιαννιτσά που λογικά ως νεοσύστατο σωματείο μόλις δύο ετών, είχε ένα επιπλέον πλεονέκτημα από πολλές ομάδες στην πιο εύκολη αναζήτηση και εξεύρεση όλων των αναγκαίων και υποχρεωτικών εγγράφων και δικαιολογητικών και η δική μας ομάδα ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας, που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια επίσημης αθλητικής ζωής στην ΕΠΣ Πέλλας (καμιά 10αριά περίπου χρόνια νωρίτερα δραστηριοποιούνταν στην γειτονική Ημαθία με έδρα την Βέροια και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας που ιδρύθηκε το 1954 με σωματεία Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας) και τα τελευταία χρόνια με τιτάνια προσπάθεια και οικονομικό κόστος απ' όλες τις διοικήσεις, κατάφερε να βάλει τελικά μια τάξη στην αταξία ετών που επικρατούσε!
Δεν γνωρίζω αν λόγω πραγματικής αδυναμίας, προχειρότητας ή αδιαφορίας τα αθλητικά σωματεία του νομού δεν μπορούν να προχωρήσουν στις οριστικές αιτήσεις και την θετική έγκριση αυτών μετά τον έλεγχο από την ΓΓΑ, αλλά αυτό που διαπιστώνω από την στάση του υφυπουργού, είναι ότι η αθλητική ηγεσία δεν θα φερθεί στη συνέχεια το ίδιο «χαριστικά» όπως συνέβη τώρα μέσα την πανδημία, δίνοντας σε όλα τα σωματεία την σχετική επιχορήγηση, είναι δεν είναι επίσημα εγγεγραμμένα με εγκεκριμένες αιτήσεις. Οπότε ή θα δούμε μια ακόμη υφυπουργική «κωλοτούμπα» και υπαναχώρηση σε πιέσεις, ή όλες οι ομάδες θα πρέπει να φροντίσουν» άμεσα με τον έναν ή άλλον τρόπο για την «νομιμότητά τους, σύμφωνα με τις επιταγές και τις απαιτήσεις της ΓΓΑ, για να μην το βρουν στο εγγύς η μακρινό μέλλον μπροστά τους αγωνιστικά, οικονομικά ή διοικητικά!
Δείτε το σχετικό λινκ της ΓΓΑ με τα εγγεγραμμένα σωματεία ανά άθλημα: Εγγεγραμμένα σωματεία ανά άθλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: