Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Συνταγή Φραγκεστάιν από τους... χειρουργούς του Μαξίμου

ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ αυτής της θλιβερής κρίσης, οι... χειρούργοι του Μαξίμου είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τη συνταγή Φρανκενστάιν.
Δεν έχουν καμία σημασία τα υποκείμενα νοσήματα της οικονομίας. Οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας, που αναγκάζουν όλες τις χώρες να ρίξουν χρήμα στην αγορά για να μην γίνει η ύφεση θανατηφόρα. Δεν χρειάζονται διαγνώσεις και εξετάσεις για τη μέθοδο θεραπείας. Μία είναι η θεραπεία: η συνταγή Φρανκενστάιν του Πισσαρίδη.
«ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γ. Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με λίγα λόγια, αυτοί που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ δεν μετράνε!
ΞΕΣΠΑΣΕ σάλος για όσα είπε. Αναμενόμενο, την ώρα που οι ΜΕΘ φράκαραν από ασθενείς και πολλοί πεθαίνουν από τις ελλείψεις του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού και νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν τα είπα έτσι, προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Δεν χρειαζόταν όμως, καθώς ο... αρχίατρος Κυριάκος τον κάλυψε απόλυτα λέγοντας πως είπε κάτι που έχει πει κι αυτός!
ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ο γελωτοποιός του βασιλέως  Άδ. Γεωργιάδης ζήτησε να πανηγυρίζουμε, διότι η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν έχει καμία σημασία που τον Νοέμβριο τριπλασιάστηκαν οι νεκροί στη χώρα μας. Δεν έχει καμία σημασία που στους δείκτες θανάτων νοσούντων τον μαύρο Νοέμβρη η Ελλάδα είναι μπροστά από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία.
ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ αυτής της θλιβερής κρίσης, οι... χειρούργοι του Μαξίμου είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τη συνταγή Φρανκενστάιν, που εισηγήθηκε μετά από παραγγελία ο οικονομολόγος Πισσαρίδης για την εφαρμογή αυτού του κλασικού νεοφιλελεύθερου δόγματος, όπως το διατύπωσε ο αρχηγός της «αίρεσης» Μίλτον Φρίντμαν.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμία σημασία τα υποκείμενα νοσήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας που αναγκάζουν όλες τις χώρες να ρίξουν χρήμα στην αγορά για να προστατεύσουν τις οικονομικές ισορροπίες ώστε να μην κατάρρευση τελείως η ζήτηση αγαθών και η ύφεση γίνει θανατηφόρα. Δεν χρειάζονται διαγνώσεις και εξετάσεις για τη μέθοδο θεραπείας. Μία είναι η θεραπεία!
ΣΕ ΜΙΑ υπερχρεωμένη οικονομία, όπου η ανεργία ήδη ξεπερνάει το 20%, τα δημόσια έσοδα βυθίζονται, με τον βιομηχανικό τομέα και εν γένει τη μεταποίηση να παράγει μόλις το 8,4% του ΑΕΠ, έναντι μέσου ευρωπαϊκού όρου 16% (!) και τις παραγωγικές επενδύσεις να εξαφανίζονται, τι λύση μπορεί να προκύψει από τη συνταγή Φρανκενστάιν του Πισσαρίδη;
Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ασφαλιστικού συστήματος, με περιορισμό των εισφορών των εργαζομένων και των εργοδοτών, η διάλυση της δημόσιας Παιδείας και ο περιορισμός της επιστημονικής έρευνας, η συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών στην Υγεία πώς αντισταθμίζονται μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, προσφέροντας τους κανόνες εργασίας στο έλεος των αφεντικών;
ΥΠΑΡΧΕΙ άραγε στην Ελλάδα ιδιωτική πρωτοβουλία έτοιμη και ικανή να ηγηθεί της οικονομικής ανάπτυξης και της διανομής του παραγόμενου πλούτου στους εργαζόμενους; Υπάρχει κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί διαφάνεια και ίσους κανόνες ανταγωνισμού στην ιδιωτική πρωτοβουλία; Υπάρχουν ιδιωτικά κεφάλαια που είναι έτοιμα χρησιμοποιήσουν τον αποθηκευμένο πλούτο σε τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους; Και θα το κάνουν τώρα, που κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τα τραύματα και τις παρενέργειες που θα αφήσει πίσω της η πανδημία;  Όχι βέβαια.
ΑΠΛΩΣ, οι χορηγοί του Κυριάκου Μητσοτάκη περιμένουν να αρπάξουν το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων των ευρωπαϊκών κονδυλίων που παραχωρούνται στη χώρα μας στο πλαίσιο στήριξης. Αν όμως δεν είσαι φίλος και χορηγός, δεν θα περισσέψει ψίχουλο.
ΟΛΑ σχεδόν τα έργα που θα προκηρυχθούν σχεδιάζονται από τα επιτελεία των χορηγών με βάση τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη τους, όπως έγινε και για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Κι αν κάποιος φίλος του Μαξίμου θέλει να πουλήσει ρούτερ για το  Ίντερνετ, με ένα τηλεφώνημα το ζητάει και ο πρωθυπουργός μας τα αγοράζει κι ας μην τα χρειάζεται, λέγοντας ανερυθρίαστα ψέματα πως δεν βρήκε ρούτερ στο Μαξίμου όταν ανέλαβε την εξουσία!
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, οι Φρανκενστάιν του Μαξίμου και οι άπληστοι χορηγοί τους δεν νοιάζονται για την αποκατάσταση της τραυματισμένης ελληνικής οικονομίας. Δεν βλέπουν ότι σε μια χώρα στην οποία το 65% του ΑΕΠ προέρχεται από την καταναλωτική δαπάνη όταν πετσοκόψεις τα εισοδήματα των νοικοκυριών, η καταστροφή θα πάρει τραγικές διαστάσεις για το μέλλον των Ελλήνων, με τον πληθυσμό της χώρας να συρρικνώνεται ταχύτατα και διαρκώς.
ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ, για παράδειγμα, κάποιος τα παιδιά του στην ιδιωτική εκπαίδευση όταν δεν περισσεύουν χρήματα για τις βασικές ανάγκες της οικογένειας; Με τι αποταμιεύσεις θα προστρέξει για ιατρική περίθαλψη στον πολυτελή ιδιωτικό τομέα; Ποιο είναι το σχέδιό τους; Να βουτήξουν τα λεφτά και να φύγουν σε εξωτικούς παραδείσους;
 
Δημήτρης Χρήστου
Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: