Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Τεστ για άριστους: Κάτω απ’ τη βάση

ΕΙΝΑΙ
φορές που πραγματικά αναρωτιέμαι: Τι ρόλο βαράς, ρε φίλε; Πόσα ρισκάρεις στη ζωή σου για να κάνεις αυτό που γουστάρεις; Ξέρεις, για τη γραφή, μιλάω.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως δεν ξέρω. Κάνω αυτό που κάνω, απλά βουτώντας στην είδηση. Καλά- μέτρια- κακά, εσείς τ’ αποφασίζετε..
ΞΕΡΩ, όμως, ανθρώπους που ρισκάρουν πολλά σ’ αυτή τη δουλειά, καθημερινά. Ανθρώπους της ηλικίας μου και πιο πάνω.
ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που τσουβαλιάζονται δίπλα στους “Μπάμπηδες”, τους “Άρηδες” και τα λοιπά δημοσιογραφικά φερέφωνα του αρπακτικού καπιταλισμού, πάντα κάτω από την ίδια ομπρέλα: ΑΛΗΤΕΣ- ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
ΠΩΣ αλλιώς, όμως, όταν τη Δεύτερα η Ευρωπαία Επίτροπος για Θέματα Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα παραλλήλιζε την Ελλάδα ακόμη και με την Ουγγαρία και την Πολωνία; “Δεν είναι μόνο η ελληνική περίπτωση. Το ίδιο κόλπο βλέπουμε και στην Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβενία. Κρατικό χρήμα μοιράζεται μόνο σε ΜΜΕ που είναι πρόθυμα να υπηρετήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα”, δήλωσε η Γιούροβα στη Διακομματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ΜΜΕ.
ΙΣΩΣ, γι’ αυτό ελάχιστοι έδωσαν σημασία στην ανακοίνωση- καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) για τη χρήση του Covid test ως τιμωρία στους απεργούς της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου 2020.
“ΕΚΑΝΕΣ απεργία; Για να γυρίσεις στην δουλειά σου… test covid.  Έκανες απεργία αλλά συμμετείχες και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας; Γυρνάς στην δουλειά σου μετά από πέντε μέρες και κάνεις κι ένα test covid”, αναφέρει η ανακοίνωση των σωματείων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο συμφερόντων Βαρδιονογιάννη (Alpha- Star). [http://www.etita.gr/portal/]
ΓΙΑ να προλάβω τους κακοπροαίρετους: Το ζήτημα δεν είναι τα test. Άλλωστε, από αυτό εδώ το μετερίζι έχουμε πολλάκις ζητήσει όχι μόνο τη διενέργεια τους, αλλά και τη ΔΩΡΕΑΝ συνταγογράφηση τους από τις υγειονομικές αρχές.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ επομένως, όπως και στην πρόσφατη περίπτωση της ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, είναι η εργαλειοποίηση της πανδημίας με σκοπό τη στοχοποίηση κι εν τέλει τη φίμωση εκείνων  που επίμενουν να διεκδικούν τα δικαίωματά τους.
ΓΙΑΤΙ μιλώ για εργαλειοποίηση της πανδημίας;
ΜΑ, εκτός ότι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, “στην συγκέντρωση τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας”, ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μας διαβεβαίωνε πριν λίγες μέρες ότι ο “ιός δεν μεταδίδεται έξώ”.
ΓΙΑ του λόγου το αληθές:
 
ΘΑ μου πεις: Τι με νοιάζει εμένα; Πού ήταν η “φάρα” σας όταν, όλοι τους, πράσινοι, μπλε, ροζ, μας τσάκιζαν;
ΚΑΙ, δίκιο θα έχεις.
ΟΜΩΣ, σκέψου, εσύ που διαβάζεις αυτή τη στιγμή τούτες τις σκόρπιες αράδες: Πόσο ελεύθερος είναι ο δημοσιογράφος, όταν το σύνολο σχεδόν του Τύπου ελέγχεται από αυτούς που διαφεντεύουν και τη δική σου ζωή;
ΘΑ μου πεις, πάλι: Κάποτε πιστέψατε ότι δεν σας “αγγίζει” κανείς, γιατί είστε δίπλα στο βάζο με το μέλι.
ΚΑΙ, δίκιο θα έχεις. Είχαμε ψευδαισθήσεις. Εδώ, άλλοι έγιναν πρωθυπουργοί με δαύτες, εμείς δεν θα τρώγαμε τη φόλα;
ΟΜΩΣ, σκέψου κάτι ακόμη: Την ίδια στιγμή που στοιβαζόσουν στα καθημερίνα covid πάρτι των ΜΜΜ ή στις εγκαταλελειμένες από το κράτος της “λίστας Πέτσα” δομές και κέντρα Υγείας, δημοσιογράφοι ήταν δίπλα σου. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ αυτοί, για το μεροκάματο και τη ζωή σου εσύ. Εξίσου εκτεθειμένοι στην πανδημία και την αδιαφορία του επιτελικού κράτους των αρίστων.
ΠΟΣΑ απ’ αυτά που κατέγραψαν έφτασαν στους τηλεοπτικούς δέκτες; Η απάντηση νομίζω δόθηκε από την Γιούροβα…
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ απέδειξε με τον πιο βίαιο τρόπο την ταξική μεροληψία ενός μηχανισμού εξουσίας που συνδέει τα κυβερνητικά οφίτσια με τις σιδερόφραχτες επαύλεις των εν Ελλάδι εχόντων.
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ απέναντι στη ζωή της πλέμπας , “μπάτσοι- ρόκομποπ” με το γκλοπ και το τεφτέρι των προστίμων στο χέρι· την ώρα που το καθαρόαιμο εντούρο του κυβερνητικού αντουανετισμού μαρσάρει προκλητικά έξω από τα κλειδαμπαρωμένα σπίτια μας.
ΑΥΤΟΙ έδωσαν τις εξετάσεις τους και πέτυχαν: Υπηρέτησαν και υπηρετούν ένα σύστημα που βάζει τα φράγκα πάνω απ’ τις ζωές μας. Που βάζει την TUI και τους εφοπλιστές πάνω από εμάς.
ΕΜΕΙΣ, αναγνώστες και δημοσιογράφοι, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις δικές μας εξετάσεις;
 
Δημήτρης Κουλάλης
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: